Kırmızı Et Kilo Aldırır Mı: Aldırmaz! - Diyet ve Zayıflama

Kırmızı Et Kilo Aldırır Mı: Aldırmaz!

Gelişmelerden haberdar olmak için Takip edin!

Diyet Seti News

Kırmızı Et Kilo Aldırır Mı: Aldırmaz! Canan Karatay kırmızın etin sağlıklı olduğunu vurgulamaktadır. Ayrıca doğal beslenmiş olan hayvanlardaki kırmızı etin proteinleri, kilo vermeye yardımcı olur, dinç kalınmasını sağlar diye de sözlerine eklemektedir. Kırmızı Et Kilo Aldırmaz konusunda aktardığı bilgiler aşağıda anlatılmıştır.

Kırmızı Et Kilo Aldırır Mı?

Her kırmızı et sağlıklı değildir. En sağlıklı kırmızı et; keçi, av hayvanlarında ya da kuzuda bulunur. ızgarada sade pişirilen ya da yemeklere ilave edilen kuzu eti, evde yapılmış olan kıymalı köfte sağlıklı şekilde pişirilirse eğer kanserojen özelliği taşımaz. Etler yanarsa, karbonlar oluşur. Bu da zararlı ve kanserojen özelliği taşımaktadır.

Sakatat Yemek Zararlı Mıdır?

Kırmızı Et Kilo Aldırır Mı: Aldırmaz! Sakatat Yemek Zararlı Mıdır?

Kırmızı Et Kilo Aldırır Mı: Aldırmaz! Sakatat Yemek Zararlı Mıdır?

Sakatatlar hem fiyat açısından uygundur hem de bol miktarda protein içermektedir. D vitamini ve demir açısından da zengin besinlerdir. Karaciğer ve yürek yüksek oranda D vitamini içermektedir. Serbest dolaşan hemen her hayvanlarda omega-3 bulunmaktadır. Yani kuzunun böbreği, beyni, yüreği, karaciğeri, dalağı gibi sakatatlar gönül rahatlığı ile tüketilebilir.

Pastırma, Salam ve Sosis Zararlı Mıdır?

Ülkemizde lezzet açısından doğallığını kaybetmemiş kırmızı et çeşitlerinden biri pastırmadır. Yalnız salam, sosis ve sucuk gibi işlenmiş şarküteri etleri yoğun miktarda nitrat içermektedir. Kızartılarak tüketilen bu etler ise kansere neden olduğu için tüketilmemelidir.

Lahmacun ve Çiğ Köfte Yemek Doğru mu?

Kilo vermek isteyenler az miktarda da olsa lahmacun tüketebilirler. İnce hamuru karbonhidrat, kıyması protein, soğanı, maydanozu ve domatesi ise sebzedir. Lahmacun dengeli ve sağlıklı besin kaynağı konumundadır.

Çiğ köfte sağlıklı ve oldukça lezzetli bir et yemeğidir. Çiğ köftenin sağlıklı olmasının sebebi ise işlenmiş olmamasıdır. Baharatlar ve ince bulgur kullanılarak yoğurulmasıdır. Aşırıya kaçmamak şartı ile tüketilebilir.

Et, Gut Hastalığına Sebep Olur mu?

Et kandaki ürik asidi yükseltmemektedir. Gut hastalığının sebebi etli yiyecekler değildir. Şeker gibi aşırı oranda tüketilmekte olan karbonhidratlardır. Yapılan araştırmaya göre; karbonhidrat ağırlıklı bir yemek sonrası kalp krizi geçirenlerin, yağlı yemek sonrası kalp krizi geçirenlere göre oranı %75 daha fazladır. Karbonhidratlı besinler aşırı oranda insülin hormonu salgılanmasını sağlamaktadır.

Et Nasıl Pişirilmeli?

  • Et ızgarada pişirilecekse eğer;

Önce harlı sonra ağır ateşte pişirilmelidir. Bu sayede kabuk yapan etin suyu dışarıya çıkmaz daha lezzetli ve sağlıklı olur.

  • Et haşlama usulü pişirilecekse eğer;

Kaynar su eklenerek haşlanmalıdır. Bu sayede etin kendi suyunun, haşlama suyuna geçmesi engellenmiş olur. Bu şekilde pişirilen et daha sağlıklı ve daha lezzetli olur.

  • Et fırında pişirilecekse eğer;

Sebze ile birlikte pişirecekseniz eğer et hem daha yumuşak olur hem de mevcut vitaminini kaybetmez. Bu açıdan daha sağlıklı et tüketilmiş olur.

İlginizi Çekebilir:İnsanlar Neden Uyur? Neden Uykumuz Gelir?
Diyet Seti Google News
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Terazi Burcu Diyeti Listesi
Terazi Burcu Diyeti
13 Maddede Kolay Zayıflama Yöntemleri
13 Maddede Kolay Zayıflama Yöntemleri
Oğlak Burcu Diyeti Listesi, Oğlak Burcu Sağlık
Oğlak Burcu Diyeti
İtalyan Diyet Listesi
İtalyan Diyet Listesi
Vücut Yağ Oranı Nasıl Düşürülür?
Vücut Yağ Oranı Nasıl Düşürülür?
Paleo Diyeti Sık Sorulan Sorular
Paleo Diyeti Sık Sorulan Sorular

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Diyet ve Zayıflama | © 2021 | Tüm hakları saklıdır